Historie

Tennis Academy Henk van Hulst is opgericht in 1980. Één van de eerste tennisscholen van Nederland. Al snel viel het onder de vlag van de KNLTB namelijk de TTI, Tennis Trainingsinstituut tot 1986. Nadat de Tennis Academy o.l.v. Henk van Hulst verhuisde van de Geldrop Banen (Geldrop) naar de huidige basis Health & Sports Club Valkencourt (Valkenswaard) kwam de Tennisschool op eigen benen te staan in een zeer succesvolle tijd.

Er werden door de spelers kwartfinales behaald tijdens de Grand Slams (Paul Haarhuis op de US Open, Jacco Eltingh op de Australian Open en Wimbledon, Sjeng Schalken drie keer op Wimbledon en één keer tijdens de US Open) met als hoogte punt de nummer één positie op de wereldranglijst van het dubbel team Haarhuis/Eltingh én de halve finale op de US Open van Sjeng Schalken.

Henk van Hulst en Alex Reijnders stonden in de jaren negentig aan de basis van deze unieke periode waar later begin 2000 Willem Jan van Hulst het team definitief kwam versterken.

In 2008 nam Willem Jan het roer over van Henk als eindverantwoordelijke.

Sinds 2009 wordt jaarlijks de Menno Oosting Award uitgereikt. Oud leerlingen kiezen de meest opgevallen speler van het jaar en blijven daardoor ook verbonden met de Tennis Academy. Menno Oosting was de eerste top 100 speler die Henk zelf heeft opgeleid.

In 2016 werd Matwé Middelkoop de tiende speler uit de geschiedenis van de stal van Van Hulst die de status top 100 speler mag dragen.

Eind 2016 is de Tennis Academy Henk van Hulst gecertificeerd talenten partner van de KNLTB en is wederom een samenwerking een feit.

Historie

Webdesign by ColorCity