Corona in Turkije: kip, rijst en Netflix

Corona in Turkije: kip, rijst en Netflix

Voor tennisser Mats Hermans (24) uit Heythuysen was 2020 om snel te vergeten. Hij werd aan het einde van het jaar in Turkije positief getest op het coronavirus. "Ik kreeg twee weken lang rijst met broccoli en kip voor de deur gezet."

Was 2020 sowieso al een rotjaar op tennisgebied, het einde van het jaar was nog vervelender voor Mats Hermans. De tennisser speelde een maand geleden diverse wedstrijden in Servie en vloog daarna door naar Turkije. Daar werd de Heythuysenaar positief getest op corona. "Een dag voor de wedstrijd in Turkije werd ik een beetje ziek", kijkt hij terug. "Ik heb toen de toernooidirecteur gebeld omdat het niet verstandig vond om te spelen. Nadat ik positief testte moest ik veertien dagen in quarantaine."
En dat viel hem bepaald niet mee. "Het was echt verschrikkelijk. Ik mocht nergens naartoe en het eten werd voor de hotelkamerdeur gezet. Elke avond rijst met broccoli en kip. Gelukkig was Netflix mijn grote vriend."

Ranglijst

Normaal gesproken speelt Hermans zo'n dertig toernooien per jaar. In 2020 stokte de teller bij vijf. Zijn naam prijkt op plaats 1411 op de ATP-ranglijst, op de dubbel-ranglijst staat hij een stuk hoger met plek 449. "Vorig jaar steeg ik 1100 plekken. Die lijn wilde ik graag doortrekken. Dat er nu een jaar tussenuit valt, is jammer."

Op dit moment mag Hermans alleen buiten trainen. Daardoor heeft hij wel de nadruk kunnen leggen op het fysieke aspect. "Het voelt nu meer als het tennis onderhouden dan om echt beter te worden. Het fysieke trainen heeft me wel veel opgeleverd. Ik heb bijna 6 kilo aan spiermassa erbij gekregen."

Daarnaast heeft de tennisser zich meer kunnen richten op zijn studie Sport & Economie, hij hij volgt aan de Johan Cruyff Academy. "Ik ben normaal zo veel onderweg dat het moeilijk is om het te combineren. Nu er weinig te doen was op tennisgebied, heb ik meer de focus kunnen leggen op mijn studie. Ik heb onder meer een minor en stage gevolgd."

Teamverband

Voor 2021 hoopt Hermans dat het snel weer zoals vanouds kan gaan, maar hij stelt de gezondheid wel boven alles. "Ik hoop dat de competitie in april door can gaan. In teamverband tennissen vind ik heel leuk. Het is lastig om vooruit te kijken."

Bron: www.limburger.nl 

mats hermans

Health & Sports Club Valkencourt

Pastoor Heerkensdreef 15
5552 BG Valkenswaard

  • Telefoon

    0031 (0)6 – 14893684

  • e-mail

    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webdesign by ColorCity