Dagjournaal #3

De dag waarop bleek dat topografie n-i-e-t onze sterkste kant is.

Zoals toch stiekem wel een beetje verwacht begon de dag vandaag nat en drassig. Wachten is een onderdeel van de tenniswereld die vaak vergeten en onderschat wordt. Veel tennissers en tennissters moeten wekelijks het geduld opbrengen om zaken te accepteren die niet in jouw handen liggen (zoals bijvoorbeeld het weer).

De kids zijn nog op meer onderzoek uitgegaan binnenin de Academy. Terwijl ik rustig wat mailtjes beantwoorde en de laatste Cyber Monday aankopen deed kwam ineens het idee om Thirty Seconds te spelen.

De teams waren snel gemaakt: Kim/Sharif versus Freek/Fleur. Het werd een razendspannende strijd met uiteindelijk Kim/Sharif als winnaars: 32-30. Ik was bekaf door al het uitbeelden en proberen uit te leggen van onder andere: de hoofdstad van Rusland, de hoofdstad van Spanje, San Francisco...Ik schrok een beetje dat er ZO weinig kennis was van topografie!😳😝🤭 Daar gaan we eens achteraan de rest van de week!

Na wat meer kaartspelletjes zijn we terug gegaan naar het huisje. Even bijkomen. Beetje uitrusten. De wedstrijdschema’s in de gaten houden en zo goed mogelijk voorbereiden op de nog komende partijen van deze avond.

Dat ging goed. Sterker nog: team TAHvH behaalde een primeur vandaag. Na Brussel 2018, Mallorca 2018, Brussel 2019 was vandaag DE EERSTE DAG dat team TAHvH ongeslagen de dag doorkwam. Sharif droeg zijn steentje bij door een Zweed met 6-0 2-6 6-0 te kloppen. Op tijd weer bij de les. Kim speelde weergaloos. Het verliep als volgt: eerste game op vreemde bodem. Vrij kort daarna de eerste set. Snel 3-0. Even schakelen omdat het meisje anders ging spelen. 3-3. 4-3. 5-4. En een sterke game, gespeeld om te winnen, naar 6-4. Ik heb er stiekem best van genoten.

Ook heb ik genoten van Freek’s volharding in het terugvinden van zijn jas: met als resultaat dat hij hem terugvond aan het einde van de avond. Fleur heeft geweldig aangemoedigd. 👍✅💪

Als het morgen droog blijft is de planning als volgt:

Sharif om 11:00

Fleur om 14:00

Sharif om 15:30

Freek om 18:30

Vanavond sloten we af met een gezamenlijke blik op het schema. En een vooruitblik naar weer een nieuwe dag morgen. Lekker nog even voor dat fijne kacheltje...Dan rest mij nog 1 ding...¡Buenas Noches!

Webdesign by ColorCity