Dagjournaal #5

Een dag die eraan zat te komen. De weergoden waren finaal tegen het toernooi vandaag.

Het begon met regen gisteravond. Dit ging over in zware regenval vannacht. We werden er bijna allemaal wakker van. Trillende ramen. Straten die onder liepen. Hagel. Bliksem en ook heel veel donder. Kortom, het was eigenlijk niks... Dit ging zo’n beetje de hele dag door.

Was dat alles wat tegenzat vandaag? Nee. Eergisteren hadden we (in onze ogen volledig onterecht) een parkeerboete gekregen van €15 vanwege het gedeeltelijk parkeren op een gele lijn. Dat mag inderdaad niet. Het viel de kids op dat wij wel de enigen waren die een bekeuring in ontvangst mochten nemen. Alle “locals” op de gele lijn werden keurig gespaard. Maar goed...

Het verhaal wordt nog beter. Gisteren, vol goede moed, wilde ik de bekeuring gaan betalen op het plaatselijke politie bureau in Manacor. Een hele vriendelijke mevrouw wees mij er echter op dat de boete door de “Policia Local de Felanitx” was uitgeschreven en dat deze daar afgetikt moest worden. Prima!

De Policia Local bereikte ik vanochtend. Na een rit van 2 kilometer door een dorpje wat op wegzakken stond. Eenmaal daar (en twee zeiknatte benen verder) werd me verteld dat de boete bij een bank voldaan moest worden (hier begon het gevoel kastje naar de muur). Prima. Op naar de bank. Weer 2 km verder. Aardige mevrouw vertelde me dat ik de boete inderdaad daar kon voldoen! YES!

Is het verhaal nu klaar? Nee...

Het moest cash voldaan worden. Dichtsbijzijnde pinautomaat? Inderdaad. Rechts van het politiebureau. Ik netjes terug. €20 gepind (boete was €15) en weer terug naar de bank. Aardige mevrouw begint beetje te typen...”The total will be €34”.

€19 administratiekosten. Prima. Ik netjes wéér naar de pinautomaat. Want ja... ook in Spanje is wel wat af te dingen. Maar met €20 kwam ik er net niet.

Nu is het verhaal echt klaar.

Voor de kinderen was het vandaag een aparte dag. We hebben huiswerk gedaan. Een quiz met allerlei onderwerpen en momenteel zijn de kids voorzichtig aan het tennissen op een natte hardcourtbaan.

Het bezoek aan het museum was ze erg goed bevallen. Dan realiseer je pas wat Rafa allemaal

al gewonnen en bereikt heeft...

Mijn waardering voor Freek, Fleur, Kim en Sharif. Die vandaag na veel wachten wel volle bak 45 min fysieke oefeningen meegedaan hebben op het turfveld.

Om 19:00 gaan we eten en daarna wachten we op het speelschema voor morgen. Er is nog kans op regen, maar vanaf vrijdag is het sowieso droog. Wedstrijdjes genoeg nog op de planning dus!

Dit is mijn vroegste dagjournaal in 1,5 jaar tijd, maar dat mag het leesplezier hopelijk niet drukken. We blijven als groep ons best doen en zo goed mogelijk proberen met de omstandigheden om te gaan.

Morgen weer een dag... Jullie nog een fijne avond daar en alvast: ¡Buenas Noches!

Webdesign by ColorCity