Dagjournaal #6

De dag die mij enorm deed denken aan het Ten Pro Mallorca 2018. Waarom? We waren eigenlijk als een van de eersten op het park. En dankzij de battle van Kim waren we ook als laatste weer weg. Het deed me herinneren aan 2018 omdat het begon met mist...en eindigde met nog méér mist.

Vandaag was ook de dag dat Sharif en Kim de kans kregen om met Jaume Munar op de foto te gaan. Deze jongeman (22 jaar) uit het nabijgelegen Santanyí is momenteel de #80 op de ATP wereldranglijst. Wat is er zo bijzonder aan Munar? Eigenlijk lijkt het een hele rustige en doodgewone jongen. Hij loopt de hele dag rond op de Academy. Tennissen, fysiek trainen, eten, tennissen, voetballen en weer fysiek trainen. Een schamele 6-7 uur per dag is hij bezig. Dit deed hij vorig jaar ook. Je moet er veel voor over hebben om de top100 te halen.

Vandaag waren er gelukkig weet een aantal wedstrijden. De resultaten? Die zijn allang bekend bij jullie. Een korte samenvatting: Kim won solide van een Francaise. Fleur verloor van een meisje uit Macedonië met ouders die niet voldeden aan de criteria voor een goede tennisouder. Fleur mocht daarna weer. Corrigeerde wat dingen die misgingen in de eerste wedstrijd en won knap in twee sets tegen een twee koppen grotere Estse. Sharif speelde tegen echte...hoe kunnen we dit netjes zeggen...”trucendoos”. Een ding moet wel gemeld worden: het kereltje wist precies wat ie moest doen met racket en bal. Een potentiële titelkandidaat in Boys 2006 dachten wij. Kim mocht nog een keer aan de bak.

Ongeveer 1.000.000 ballen, 350.000 volleys, 60.000 smashes (van beide kanten) en heel veel deucegames later was het helaas 5-7 5-7. Er zat een derde set in...Op setpoint (5-2 deuce in de tweede set) kwam er een lullige netbal tegen. Tegenstandster kreeg weer vertrouwen en wist de partij te draaien. De ‘onorthodoxe’ manier van tennissen van Kim valt wel op hier. Ik krijg er leuke dingen over te horen.

We hebben geen dobbelavond gedaan. Reden? Cadeautjes lagen in ons huis. Nu gaan we het morgen doen. Morgenmiddag. Gebeurt er dan nog iets extra’s? Ja. Morgen komt Bibi. Die heeft last-minute nog een cadeautje aangeschaft en ook zij zal meedoen met dobbelen. Ik ben benieuwd!

Grappig ook om de laatste dagen te zien en horen hoe spannend de kids het vinden dat er nog iemand komt! De meest hilarische scenario’s werden hier al bedacht door vooral Fleur en Freek. 😃

Morgen is de planning als volgt (ik gok dat de partij van Freek later die dag gespeeld gaat worden door de mist):

Freek om 8:00

Kim om 14:00

Fleur om 16:00

Sharif om 20:00

Kim om 20:00

Fleur, Kim en Sharif kunnen morgen lekker uitslapen. Freek en ik vertrekken vroeg richting de Academy. Tenzij we melding krijgen dat het schema verandert. Het is een lange dag geweest en dat zal morgen niet anders zijn. Morgen is een feestdag hier. De Dag van de Grondwet. Toch best belangrijk...

Voor nu zeggen wij: ¡Buenas Noches!

Webdesign by ColorCity