Dagjournaal #8

De voorlaatste dag van het Ten Pro Internationale Jeugdtoernooi hier in Manacor, Mallorca.

De dag waarin de resultaten van gisteren volledig werden rechtgezet. Sharif won. Fleur won 2 keer. En Kim won. Kim speelde ook een halve finale tegen een hele goede Canadese. Gave ervaring. Op Centercourt kunnen proeven aan wereldniveau. Het werd 4-6 2-6.

Fleurtje nam revanche op haar tegenstandster van gisteren. Het was geen normale wedstrijd. Coach van tegenstandster schopte en sloeg er rustig op los. In de ruimte? Nee. Tegen zijn speelster. Letterlijk. Bij de setwissel. Het was een naar gezicht...

Vandaag was ook wel een hele bijzondere dag. De inzet was wederom goed. De resultaten waren ook daar, maar het hoogtepunt was toch het op 1M afstand bekijken van een training van Rafa Nadal. Was het druk? Nee. Iedereen kon dichtbij komen. Hij trainde met zijn Coach Carlos Moya (voormalig nummer 1 van de wereld) en zijn neefje Toni Nadal. Heel relaxed tussendoor. Enorme intensiteit als de bal in de rally was.

Wat viel op?

1) Nadal trainde dus met zijn Coach. Is dat raar? Hoort de Coach niet te kijken? Moya gaf aan dat hij wil voelen wat er gebeurt. Wij kunnen ons daar wel in vinden. Voelen-praten-voelen-praten. Dat was de volgorde.

2) Nadal rent op alles. Bal uit? Nadal rent. Bal in? Nadal rent net zo hard. Ook in een training. Op alles rent ie.

3) Nadal denkt in oplossingen. Fout? Ja. Die maakte hij net zo goed als ieder ander. Met dat belangrijke verschil dat hij zelden tweemaal dezelfde fout op rij maakt.

Nadal voelt zich duidelijk thuis in Manacor. Getuige het feit dat hij vanwege het toernooi gewoon op baan 14 ging trainen. Niks Centercourt claimen. Nee. Op baan 14. Met oude ballen en een baan met waarschijnlijk het slechtste net van de hele Academy. Je hoort hem er niet over.

Morgen dus de laatste dag. Het is ondertussen alweer bijna 22:15, maar het schema is nog niet uit. We wachten nog even af...

Welterusten alvast en tot

Morgen!💪

Webdesign by ColorCity