Junior Programma

Categorie groen: Leren tennissen

Technisch

Greepvorming én ontwikkelen van de basis tennisslagen in combinatie met veel bewegingsvormen. Inzicht ontwikkelen betreft aankomende balbaan en positie ten opzichte van de bal.

 Tactisch

Herkennen - en toepassen van de tennistechnieken in veel spel en oefenvormen. Spelen van veel regionale wedstrijden (20 tot 30 singles en 10 tot 15 dubbels op jaarbasis) en verschillende vormen van wedstrijdjes.

 Fysiek

Ontwikkelen van de motorische basisvaardigheden, coördinatie op alle gebieden (hand-oog, hand-voet, ruimtelijk en op de baan) en plezier laten beleven aan fysieke training.

 Mentaal

Frisheid, gretigheid en plezier zijn de belangrijkste pijlers.

Categorie t/m 12 jaar: Leren trainen

Technisch

 VOT in combinatie met het op pakken van gerichter voetenwerk waardoor tijd winst een punt van aandacht gaat worden met meer lichaamsgewicht achter de bal.

Tactisch

Leren maken van veel ballen. Ontdekken van gevaarlijke en mindere punten van de tegenstander. Spelen van het landelijke jeugdcircuit, Open jeugdtoernooien en vergroten diversiteit van oefenwedstrijdjes (45 tot 60 singles en 15 tot 30 dubbels op jaarbasis).

Fysiek

Leren maken van veel ballen. Ontdekken van gevaarlijke en mindere punten van de tegenstander. Spelen van het landelijke jeugdcircuit, Open jeugdtoernooien en vergroten diversiteit van oefenwedstrijdjes (45 tot 60 singles en 15 tot 30 dubbels op jaarbasis).

Mentaal

Herkennen van eigen primaire reacties op de tennisbaan, ervaren dat dit niets oplevert en bouwen aan zelfreflectie. 

Categorie groen: Leren tennissen

Talent Programma

Categorie t/m 14 jaar: Trainen voor omvang en belastbaarheid

Technisch

Bewaken zuiverheid van de balbehandeling in combinatie met ontwikkeling balrotatie. Bewegingstempo voetenwerk verhogen voor optimale timing voor het raken van de bal.

 Tactisch

Richten op de kwaliteiten van de tennisser en de positie op de tennisbaan. Spelen van het landelijke jeugdcircuit en aanbod TE14 in BENELUX en op veel verschillende niveau’s spelen van oefenwedstrijdjes (50 tot 60 singles en 20 tot 30 dubbels op jaarbasis).

 Fysiek

Starten met gerichte core- en stabiliteitstraining. Eerste kennismaking met krachttraining met overwegend eigen lichaamsgewicht. Moeilijkheidsgraad coördinatieve vormen vergroten, loopscholing aanvullen met sprint-, snelheids-, behendigheids- en sprongopdrachten. Gevoel ontwikkelen van leren versnellen.

 Mentaal

Controleren van emotionele reacties op de tennisbaan en bouwen aan verantwoordelijkheid nemen.

Categorie t/m 16 jaar: Trainen voor hoog niveau

Technisch

 Bewaken van de techniek en balbehandeling in verband met ontwikkeling spierkracht en groei lichaam. Tevens functioneler kunnen bewegen in allerlei situaties over de baan

Tactisch

Tennisser voordeel laten halen/ervaren uit zijn onderscheidend vermogen. Spelen van veel nationale wedstrijden (JRT’s, open 3-4 toernooien, kwalies NRT’s) gecombineerd met TE16 BENELUX en Duitsland (60 tot 70 singles en 30 tot 35 dubbels op jaarbasis).

Fysiek

Core - en stabiliteitstraining uitbouwen met aanleren van krachttraining. Coördinatie perfectioneren, loopscholing optimaliseren met veel versnellings- en sprintvormen

Mentaal

Leren herkennen van de winst die je boekt door proces gericht te kunnen handelen onder zware druk en bouwen aan het accepteren van consequenties. 

Talent Programma

Fulltime Programma

Categorie 16+: Trainen om te presteren

Technisch

Ontwikkelen van een grotere regelmaat kwaliteitsballen binnen het totale slagenarsenaal als voorbereiding op het senioren tennis. Positie gericht naar de baseline makkelijker kunnen handhaven door efficiënt en effectief voetenwerk zodat je op ieder niveau je fysiek kunt meten.

 Tactisch

Kwaliteit van de wapens gaan je ranking maken en stabilisatie ontwikkelpunten (degelijker). Uitwerken van een speelplan en antwoorden ontwikkelen op weerstand van tegenstander. Naast het spelen van NRT’s een start maken met ITF junioren toernooien te beginnen in BENELUX en Duitsland en dit per jaar uit te breiden op basis van positie ITF jeugdranglijst (meer dan 70 singles en 35 dubbels op jaarbasis).

 Fysiek

Core - en stabiliteitstraining over laten gaan in krachttraining. Tennis specifieke loopvormen en wedstrijdsituaties nabootsen met daarin veel weerstanden verwerkt. Maatwerk gaat een grote rol spelen en vraagt veel afstemming met tennistrainer, fysieke coach, fysio en tennisser.

 Mentaal

Weerbaarheid vergroten van acceptatie dat er meer ballen gespeeld moeten worden en je niet meer beperkt voelen door de keuzes van je tegenstander. Leren denken in mogelijkheden en bouwen aan zelfbewustzijn.

Fulltime

GO4SLAM

Technisch:

Bewustwording kwaliteiten van tennisslagen. Waar maak ik mijn ranking mee en waar houd ik de basis op een hoog niveau en vul ik 't eenvoudig in.

Fysiek:

Fitste van het internationaal tennis circuit.

Tactisch:

Flexibel omgaan met allerlei verschillende speel stylen en het vinden van tactische antwoorden mits nodig.

Mentaal:

Mentaal het verschil weten te maken Leren winnen van je wedstrijden Bewustwording dat tot de laatste bal er nog kans is om te winnen "Je hoeft niet de beste tennisser te zijn om je wedstrijden te winnen"

GO4SLAM

Webdesign by ColorCity