Dagjournaal #4

De dag waarop er grote onzekerheid heerst over wat er morgen allemaal gaat gebeuren. De weersvoorspellingen zijn dramatisch. 80-100% kans op regen vrijwel de hele dag. Het is én blijft een eiland: dus het kan snel veranderen. Al heeft de toernooileiding daar een hard hoofd in getuige het feit dat ze alle kids morgen een vrijkaartje aanbieden voor de Rafa Nadal Experience. Dit is het museum onder de tennisbanen waar al zijn Grand Slam Trofeeën en andere belangrijke bekers staan. Het is een interactieve belevenis die fantastisch past bij de plek waar we zijn. Mocht er morgen toch gespeeld worden dan is de planning als volgt:

  • Fleur om 9:30
  • Kim om 11:00
  • Freek om 12:30
  • Fleur om 13:30
  • Sharif om 20:00

We zijn vandaag begonnen aan het bijschaven van de Topografie: landen in Europa is doel 1. Met denk aan www.sporcle.com. Al snel bleek dat er meer dan genoeg ruimte is voor verbetering.

Betreft de wedstrijden vandaag. Sharif en Freek ervaarden een tegenstander die een maat sterker waren. Helaas vielen alle deuce-punten de andere kant op. Leermomentje. Fleur kreeg te maken met een pittige Italiaanse. Pittige Italiaanse? Ja. Zo zijn ze allemaal...Voor mijn gevoel op alle niveau’s in het damestennis zijn ze pittig. Die Italiaanse. “Fleurtje” weerde zich kranig; maar kon na een gewonnen eerste set het behaalde niveau niet doortrekken. Ondanks een paar keer stampvoetend en vragend te kijken bleef ze wel knokken. Goed om te zien! Er werd ook gewonnen vandaag. Door Sharif. Die in de auto op weg naar huis zich al niet meer kon herinneren dat hij gewonnen had!😳🤨😅

Er werd ook commentaar gegeven vandaag. Op mij. @Fleur  de Bresser zegt dat ik namelijk nogal “serieus” kijk altijd. Waarop ze doodleuk zegt: “Rik, kijk eens een keer VLOLIJK”. Nu denken jullie vast dat ik een typfout maak. Nee. Fleur zei VLOLIJK. Waarop ik natuurlijk finaal in de lag schoot.

Tussen de wedstrijden en het oefenen van de nummertjes 1 t/m 10 door hebben we ook veel plezier. 30 seconds, kaartspelletjes en gewoon ouderwets met elkaar kletsen zonder technologie. Gelukkig kan dat nog!

Vandaag was ook de dag van de discussie. Een beroemd Australisch tennismagazine heeft namelijk zowel Roger Federer als Rafael Nadal geïnterviewd over wie, na afloop van hun carrières, de GOAT (Greatest Of All Time) zal zijn. Nadal’s conclusie was: we will have to wait and see. Federer was uitgesproken: hij antwoordde zonder twijfel “Nadal”.

Nadal heeft dus zijn eigen Academy waar je U tegen zegt. Maar...vandaag was er groot nieuws uit Zwitserland. Lang werd er gespeculeerd en naar uitgekeken. De bekendmaking van de nieuwe munt die 20 Zwitserse Frank waard is. Het werd er een met een bekend gezicht...Roger Federer is de eerste nog levende persoon wiens karikatuur te zien is op een officiële munt.

Gaan we Nadal ooit op de Euro zien? Morgen is weer een spannende dag. We zullen jullie op de hoogte houden.

Voor nu zeggen we...¡Buenas Noches!

Webdesign by ColorCity